Fonds Strandschelp

Initiatief

Fonds Strandschelp

Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting biedt financiële steun in de vorm van beurzen aan talentvolle kans-zoekende jongeren (Leerlingen) die zich willen bekwamen in een specifieke kunstvorm.
Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting steunt individuele jongeren in West-Vlaanderen die door sociale, familiale of financiële omstandigheden minder kansen krijgen. Het secretariaat van het fonds wordt waargenomen door het Streekfonds West-Vlaanderen van de Koning Boudewijnstichting.

Het Fonds investeert in jongeren op het vlak van onderwijs, ondernemerschap, cultuur en sport en werkt hiervoor samen met andere fondsen van de Koning Boudewijnstichting, zoals het project Boost For Talents en het Streekfonds West-Vlaanderen.

Het Fonds Strandschelp werd opgericht in de schoot van de Koning Boudewijnstichting volgens de wilsbeschikking van de heer Fernand Reyngoudt (1931-2019) uit Oostende. Het was zijn wens dat zijn vermogen zou worden benut om individuele kansarme maar talentvolle jongeren te steunen. Volgens de wens van de schenker voorziet het Fonds ook in een jaarlijkse financiële steun voor het Koninklijk Werk IBIS te Oostende.

 

Nieuws rond Fonds Strandschelp

Vraag nu je individuele beurs aan bij Fonds Strandschelp

Het Fonds Strandschelp wil kanszoekende jongeren die zich verder persoonlijk willen ontwikkelen op vlak van onderwijs, cultuur, vrije tijd… financieel ondersteunen. Kandidaturen kunnen ingediend worden tot 15 mei 2024.

The Reject geselecteerd voor kortfilmcompetentie FilmFest Oostende…

The Reject, de kortfilm van de jonge Kortrijkse Sandy Kelemba, is geselecteerd voor FilmFest Oostende. Het debuut van deze jonge cineaste gaat in première in Oostende op zaterdag 27 januari ‘24.

Fonds Strandschelp reikt Strandbeurzen uit

Fonds Strandschelp reikt individuele beurzen uit aan kanszoekende jongeren die in een onzekere financiële situatie verkeren en willen werken aan hun persoonlijke ontwikkeling. Aanvragen kunnen ingediend worden tot 26/12/23.

Fonds Strandschelp zkt. bijzonder talent

Het Fonds Strandschelp biedt financiële steun aan jongeren met bijzondere talenten die uitstromen uit de Bijzondere Jeugdzorg in West-Vlaanderen. Indienen kan tot 26/12/23.

Nieuwe lichting beloftevolle Oostendse Boost-jongeren schiet uit de startblokken

Vorige week donderdag werden vijftien nieuwe Oostendse Boosters aan het publiek voorgesteld. Vijftien beloftevolle jongeren die intensief begeleid worden op weg naar een diploma hoger onderwijs.

Koninklijk Werk Ibis en Fonds Strandschelp slaan de handen in elkaar

Met de steun van Fonds Strandschelp, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, renoveerde Koninklijk Werk Ibis onlangs 2 huizen waar jongeren die niet meer in het internaat van de scheepvaartschool terecht kunnen, een warme thuis krijgen.

Fonds Strandschelp laat met traject Leerling-Meester creatief talent ontluiken

Vorig jaar werd het traject Leerling-Meester gelanceerd, een initiatief van het Fonds Strandschelp dat jong creatief talent extra kansen wil geven. Het traject toont stilaan zijn eerste resultaten. copyright foto: Sipan Hota

Fonds Strandschelp biedt met Strandbeurzen laagdrempelige steun – indienen tot 20 december

Het Fonds Strandschelp biedt laagdrempelige en directe financiële steun aan jongeren die zich in een moeilijke financiële situatie bevinden. Met haar Strandbeurzen wil ze jongeren persoonlijke drempels laten overwinnen.

Fonds Strandschelp zet in op bijzonder talent – indienen kan tot 20 december

Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting biedt financiële steun voor talentvolle jongeren van 16 tot 25 jaar die uitstromen uit de Bijzondere Jeugdzorg en/of verwante organisaties of instellingen in West-Vlaanderen.

Wil je steun krijgen van Fonds Strandschelp voor jouw project? Of wil je zelf steun bieden aan dit initiatief?

Allemaal mogelijk. Kies een optie hieronder, vul dan het formulier in en we contacteren je snel met een overzicht van de te volgen stappen!

Ik zoek steun.

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Ik wil steunen.

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Om spam te voorkomen, wordt deze site beschermd door de Google reCAPTCHA-tool. Het privacybeleid en de servicevoorwaarden van Google zijn van toepassing.

Contacteer je ons liever persoonlijk?

Dat kan ook. Dit is/zijn de coach(es) van dit initiatief:

Kathy Perneel

Coördinator Fonds Strandschelp

Jan Despiegelaere

Algemeen coördinator

Dit initiatief is nu niet actief.

Wil je toch informatie hieromtrent? 
Dit kan via de coach(es) van het initiatief:

Kathy Perneel

Coördinator Fonds Strandschelp

Jan Despiegelaere

Algemeen coördinator

Dit zijn de acties die in 2024 op de steun van

Fonds Strandschelp kunnen rekenen

Een greep uit de acties gesteund door Fonds Strandschelp

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.