Koninklijk Werk Ibis en Fonds Strandschelp slaan de handen in elkaar

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Koninklijk Werk Ibis en Fonds Strandschelp slaan de handen in elkaar

Met de steun van Fonds Strandschelp, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, renoveerde Koninklijk Werk Ibis onlangs 2 huizen waar jongeren die niet meer in het internaat van de scheepvaartschool terecht kunnen, een warme thuis krijgen.

Koninklijk Werk Ibis is een bijzondere scheepvaartschool waar vooral jongeren terecht kunnen die het thuis moeilijk hebben. In totaal zitten hier een 100-tal leerlingen op internaat.

In principe kan je hier maar terecht tot het vierde jaar middelbaar onderwijs, maar af en toe gebeurt het dat Ibis de vraag kreeg van jongeren of ze ook nadien hier terecht konden omwille van hun vaak moeilijke thuissituatie.

Koninklijk Werk Ibis kwam in contact met het Fonds Strandschelp. Dat Fonds, de nalatenschap van een Oostendenaar, richt zich op lokale Oostendse projecten die het bestaan van kanszoekende jongeren wil verbeteren. Koninklijk Werk Ibis nam hier een bijzondere plek in en werd expliciet vermeld in het nalatenschap van betrokken Oostendenaar.

Nu helpt Fonds Strandschelp mee met de realisatie van een aantal uitdagingen van Ibis. Zo werden nu twee weekendhuizen gerenoveerd en werden er meteen 8 individuele kamers ingericht in een nieuwbouw waar jongeren tijdelijk een veilige thuishaven kunnen blijven vinden.

Een belangrijke stap in de verdere groei van Koninklijk Werk Ibis dat sinds een aantal jaar ook meisjes toelaat. Het aantal vrouwelijke leerlingen stijgt trouwens, wat ook in de toekomst een aantal infrastructurele uitdagingen met zich mee zal brengen.

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Fonds Strandschelp
Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting biedt financiƫle steun in de vorm van beurzen aan talentvolle kans-zoekende jongeren (Leerlingen) die zich willen bekwamen in een specifieke kunstvorm.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.