The Reject geselecteerd voor kortfilmcompetentie FilmFest Oostende…

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

The Reject geselecteerd voor kortfilmcompetentie FilmFest Oostende…

The Reject, de kortfilm van de jonge Kortrijkse Sandy Kelemba, is geselecteerd voor FilmFest Oostende. Het debuut van deze jonge cineaste gaat in première in Oostende op zaterdag 27 januari ‘24.

Vandaag maakte het Internationale Filmfestival van Oostende de verschillende genomineerde kortfilms bekend die op FilmFest eind januari zullen strijden voor de prijs van beste kortfilm.

Een van de geselecteerde kortfilms is die van de jonge Kortrijkse filmmaakster Sandy Kelemba. Sandy werkte de afgelopen maanden aan haar eerste kortfilm over afwijzing en zelfacceptatie.

De film wordt op dit ogenblik afgewerkt, maar dat belette Sandy niet om haar film in te dienen in de kortfilmcompetitie van het festival. Met succes, want vandaag raakte bekend dat Sandy geselecteerd is met The Reject. Op zaterdag 27 januari gaat haar kortfilm op die manier in première en dat meteen voor een uitgelezen publiek van filmkenners.

Sandy reageert verrast.
“Dit hele project is al een hele belevenis geweest voor me. Eerst was ik al blij dat ik de kans kreeg om mijn eigen film te maken; dan mocht ik als jonge maker gecoacht worden door Patrice Toye (script) en Camille Ghekiere (regie) en nu blijkt dat de kortfilm ook opgepikt wordt door een internationale jury.
Dat had ik niet verwacht, maar uiteraard is dit fantastisch. Ik kijk er samen met de crew naar uit om me op de rode loper te wagen in Oostende.”

Ook voor Camille Ghekiere die Sandy begeleidde bij de creatie van haar eerste kortfilm is dit een bijzonder moment.

“Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting (uitgerekend een Oostends fonds trouwens) was op zoek naar iemand met meer ervaring om de jonge maakster Sandy mee op sleeptouw te nemen. Ik heb haar met alle plezier gecoacht. Sandy is een talent en het is dan ook fantastisch dat ook FilmFest Oostende de film nu oppikt. Voor mij hangt daar nog iets extra aan vast aangezien ik zelf een aantal jaar geleden geselecteerd werd met mijn kortfilm en er ook de award binnensleepte. Met de nominatie van Sandy lijkt het alsof de cirkel rond is.”

De kortfilm van Sandy is een realisatie van productiehuis Het Huys, werd in Kortrijk gefilmd, werd financieel mogelijk gemaakt door het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting en was ook een van de initiatieven van “DieNaamGaanZeZelfWelBepalen”, het jongerenproject van Durf2030, Vives en Kunstencentrum Buda.

De film gaat in wereldpremière op het Filmfest Oostende op zaterdag 27 januari 2023, de Kortrijkse première vindt plaats op zondag 3 maart in de Budascoop.

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Fonds Strandschelp
Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting biedt financiële steun in de vorm van beurzen aan talentvolle kans-zoekende jongeren (Leerlingen) die zich willen bekwamen in een specifieke kunstvorm.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.