Fonds Strandschelp laat met traject Leerling-Meester creatief talent ontluiken

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Fonds Strandschelp laat met traject Leerling-Meester creatief talent ontluiken

Vorig jaar werd het traject Leerling-Meester gelanceerd, een initiatief van het Fonds Strandschelp dat jong creatief talent extra kansen wil geven. Het traject toont stilaan zijn eerste resultaten. copyright foto: Sipan Hota

Onontgonnen creatief talent extra kansen geven, dat is het opzet van het Fonds Strandschelp met haar Leerling-Meestertraject. Niet minder dan 8 West-Vlaamse kanszoekende jongeren worden er op sleeptouw genomen door kunstenaars die eerder al hun sporen verdiend hebben. Samen leggen ze een leerrijk parcours af.

Je ziet de jongeren elke dag naar een hoger niveau groeien.

Justine experimenteert in de fotografie

Zo is er Justine uit Brugge, gepassioneerd door fotografie, die serieuze stappen voorwaarts zet onder de begeleiding van beroepsfotograaf Michel Vaerewyck. Ze experimenteert verder met haar donkere melancholische pinhole fotografie en lonkt zelfs naar het buitenland.
Benieuwd naar haar ervaringen? Lees haar getuigenis

Sandy werkt aan haar eerste kortfilm

Of wat te denken van Sandy Kelemba die met haar studentenfilm The Rejects maatschappelijke thema’s bij jonge mensen wil brengen. Haar kortfilm heeft het over de strijd tussen zelfacceptatie en afwijzing. Voel je je trouwens geroepen om mee te spelen in de film of zie je het zitten om je huis deze zomer even ter beschikking te stellen van de crew? Ga een kijkje nemen op haar Facebook-pagina

Sipan neemt zelf een jong creatief talent onder de arm

Ook het bijzondere verhaal van Sipan Hota, een jonge fotograaf die als Koerd opgroeide in het noorden van Syrië, maakt indruk. In 2011 moet hij zijn geboorteland ontvluchten.
Na een lange zwerftocht doorheen Turkije, Bulgarije en Duitsland strijkt hij uiteindelijk neer in ons land. Bij het traject Leerling-Meester neemt hij nu zelf een beloftevolle jongere onder de arm, dankbaar om de kansen die hij zelf ooit kreeg. Nu durft hij opnieuw te dromen.
Van het oprichten van een fotoacademie in zijn geboortestad bijvoorbeeld.

Lees het indrukwekkende groeiverhaal van deze jongeman

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Fonds Strandschelp
Het Fonds Strandschelp van de Koning Boudewijnstichting biedt financiële steun in de vorm van beurzen aan talentvolle kans-zoekende jongeren (Leerlingen) die zich willen bekwamen in een specifieke kunstvorm.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.