Futura school Menen leert OKAN-leerlingen fietsen en zich veilig in het verkeer begeven

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Futura school Menen leert OKAN-leerlingen fietsen en zich veilig in het verkeer begeven

Met steun van het Streekfonds organiseert futuraschool Menen straks fietslessen voor hun OKAN-leerlingen. Het initiatief past in ons project 'Maak sportieve dromen waar'. Fietslessen zorgen ervoor dat jongeren zich sneller kunnen integreren

Het project 'Maak sportieve dromen waar', een samenwerking tussen Vives hogeschool en Streekfonds West-Vlaanderen, ontwikkelt al een tijd verschillende initiatieven waarbij aan kanszoekende kinderen en jongeren nieuwe mogelijkheden gegeven worden om hun sportieve talenten te ontwikkelen.

Onlangs kwam het project in contact met de gemotiveerde begeleiders van de Futura school in Menen. Daar merkte men dat heel wat van de leerlingen uit de OKAN-werking niet kunnen fietsen. Het gebrek aan fietsvaardigheden zorgt er mede voor dat veel kinderen en jongeren niet op de sportclub raken waar ze met leeftijdsgenoten samen kunnen bewegen.

Daarom nam 'Maak sportieve dromen waar' nu het initiatief om 10 fietsen aan te kopen bij vzw mobiel in Kortrijk. De 10 fietsen zullen gebruikt worden om kanszoekende jongeren te leren fietsen. Deze week werd het thema al ingeleid door een projectweek rond veiligheid en zichtbaarheid in het verkeer.

Maar niet alleen leerlingen uit het lager en middelbaar onderwijs zullen hier gebruik kunnen van maken.
In september komen ook volwassenen aan de beurt die vanuit de OKAN-werking hun plaats in de maatschappij trachten te veroveren.

Het inzetten op fietslessen biedt op die manier nieuwe kansen, niet alleen om actiever aan sport te gaan doen, maar ook om zich breder te integreren in onze samenleving.

Lees hier het persbericht over dit mooie initiatief.
20230112 - Persbericht OKAN - maak sportieve dromen waar Futura Menen

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Maak sportieve dromen waar
Met het project ‘Maak sportieve dromen waar’ slaan Hogeschool VIVES en Streekfonds West-Vlaanderen de handen in elkaar om kwetsbare kinderen en jongeren te ondersteunen bij het realiseren van hun sportieve dromen.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.