Kris Lazeure ontvangt Prijs Fonds Van Wonterghem-De Brabandere 2022

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Kris Lazeure ontvangt Prijs Fonds Van Wonterghem-De Brabandere 2022

Ieperling Kris Lazeure stond mee aan de wieg van TEJO Ieper, is voorzitter van vzw De Lovie en zet zich in voor andere goede doelen in het Ieperse. Voor al dat engagement ontvangt hij nu de Prijs Fonds Van Wonterghem-De Brabandere 2022.

Het Fonds Van Wonterghem-De Brabandere, beheerd door de Koning Boudewijnstichting, bekroont elk jaar een verdienstelijk persoon of groep mensen uit de Ieperse regio met zijn Prijs van 25.000 euro. Daarmee wordt hun filantropisch engagement voor mensen in kansarmoede, cultuur en erfgoed, voor mensen met een beperking of voor het samenleven in buurt of wijk erkend.
De helft van het bedrag gaat naar de persoon zelf, de andere 12.500 euro mag de laureaat wegschenken aan een goed doel dat zijn voorkeur wegdraagt.

Dit jaar gaat de Prijs naar Kris Lazeure, voorheen professioneel actief als directeur van het College in Ieper, maar nu als jong gepensioneerde nog bijzonder actief op maatschappelijk vlak.
En dat is een bewuste keuze, zo kondigde hij al aan bij zijn pensionering in 2017: “Als directeur van het College in Ieper heb ik van de maatschappij veel gekregen. Daarom wens ik voor de maatschappij iets terug te doen en dan voornamelijk op sociaal-maatschappelijk vlak."

Kris nam zijn rol niet op als een gewone vrijwilliger. Hij staat bekend als een voortrekker waar je kan op bouwen. Zo stond hij mee aan de wieg van TEJO Ieper, dat zich jaarlijks inzet voor het mentaal welzijn van om en bij de 100 jongeren, goed voor een 30-tal therapeutische sessies per maand.
Kris is ondertussen niet alleen als secretaris actief bij TEJO Ieper. Hij beheert er ook de inbox van de organisatie, wat maakt dat hij dagelijks de eerste contacten met de jongeren voor zijn rekening neemt.

Naast zijn engagement voor TEJO Ieper is hij ook nog voorzitter van vzw De Lovie, de voorziening voor personen met een mentale beperking. Als voorzitter neemt hij zijn taak nauw ter harte, zo houdt hij ervan om op bezoek te gaan bij elke leefgroep van de voorziening. Kris is er een graag geziene gast.

De jury beloont nu zoveel inzet voor de ander met de Prijs Fonds Van Wonterghem-De Brabandere. Voorzitter van het Fonds van Wonterghem-De Brabandere, ere-notaris Luc Ghesquiere licht toe:
“Kris heeft als jong gepensioneerde heel duidelijk de keuze gemaakt om zich maatschappelijk verder te engageren. Dat hij dat op zo’n actieve en gedreven manier doet, is een voorbeeld voor vele anderen.”

De 12.500 euro die aan de prijs gekoppeld is, schenkt Kris nu weg aan TEJO Ieper, maar ook een deel van het bedrag dat hij persoonlijk ontvangt, is hij van plan te besteden aan goede doelen zoals onder meer de Voedselbank.

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Fonds Van Wonterghem – De Brabandere
Sinds 2001 wordt jaarlijks een prijs uitgereikt die ondertussen stilaan bekend raakt als de Ieperse Nobelprijs.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.