33 organisaties laten hun Hart voor West-Vlaanderen zien

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

33 organisaties laten hun Hart voor West-Vlaanderen zien

Meer dan 90 organisaties reageerden op onze oproep om een project in te dienen voor Een Hart voor West-Vlaanderen. Uiteindelijk kende een onafhankelijke jury steun toe aan 33 projecten, goed voor een totaal bedrag van 138.559 euro.

Een Hart voor West-Vlaanderen ontstond in 2006.
Met een aparte projectoproep wilde het Streekfonds West-Vlaanderen een extra duw in de rug geven aan organisaties die kansen creëren voor kwetsbare kinderen en jongeren in onze provincie. Samen met Focus-WTV en de Krant van West- Vlaanderen werden initiatieven in de kijker gezet en ondersteund die jongeren en kinderen bereiken die anders minder kansen toebedeeld worden.

Intussen ondersteunde Een Hart voor West-Vlaanderen sinds haar ontstaan al bijna 600 projecten, verspreid over de hele provincie. Doorheen de jaren werd voor al die projecten samen meer dan 2.500.000 euro aan financiële ondersteuning toegekend.

“Een Hart voor West-Vlaanderen wil mee het verschil blijven maken als het gaat om het opzetten en ondersteunen van projecten en initiatieven die extra forum geven aan kanszoekende kinderen en jongeren in onze provincie. We zien dat veel organisaties zitten te broeden op nieuwe ideeën waarvoor zij binnen de reguliere subsidiekanalen geen ondersteuning vinden. Dat recht op experimenteren willen we met een Hart voor West-Vlaanderen blijven bieden om projecten op eigen tempo te laten groeien.” aldus Jan Despiegelaere, coördinator van het Streekfonds West-Vlaanderen.

Dat meer dan 90 organisaties reageerden op de projectoproep, stemt Jos Claeys, voorzitter van het Streekfonds West-Vlaanderen, hoopvol.
“Het is een signaal dat zoveel organisaties de handen uit de mouwen willen steken. Tegelijk zien we een aantal thema’s als zelfredzaamheid en mentaal welzijn vaak terugkeren, wat voor ons een teken aan de wand is op welke problematieken we als samenleving een antwoord moeten vinden. Er is dus nog werk aan de winkel, maar gelukkig staan we er in onze provincie niet alleen voor.”

Dit jaar werden uiteindelijk 33 projecten weerhouden; 33 initiatieven die samen goed zijn voor een steun van €138.559.

We stelden de verschillende goedgekeurde projecten aan de pers voor op woensdag 24 april. Symbolisch gebeurde dat in de gebouwen van Roularta Media Group, een van de stichtende partners van Een Hart voor West-Vlaanderen.

Bekijk hieronder het fotoverslag van die avond...

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Een Hart voor West-Vlaanderen
Met ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ steunt het Streekfonds West-Vlaanderen projecten van organisaties en verenigingen die zich inzetten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.