Schenk een instrument of doe een gift voor De Muziekbank

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Schenk een instrument of doe een gift voor De Muziekbank

Via een oproep naar muziekscholen, academies en andere organisaties kunnen jaarlijks projectvoorstellen worden ingediend die zich richten op talentontwikkeling bij kwetsbare kinderen of jongeren.

De Muziekbank is een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ter ondersteuning van individuele kansarme kinderen of jongeren met talent voor muziek en/of projecten van organisaties of verenigingen die muziek (maar ook andere vormen van cultuur) gebruiken om kwetsbare kinderen en jongeren te helpen. Door de grote vraag naar instrumenten en steun voor muzikale projecten voor kansarme jongeren in deze moeilijke periode, wordt de werking tijdelijk uitgebreid naar de andere Vlaamse provincies. We werken hiervoor onder andere samen met de collega’s van Streekfonds Oost-Vlaanderen en Streekfonds ‘Een Hart voor Limburg’.

Via een oproep naar muziekscholen, academies en andere organisaties kunnen jaarlijks projectvoorstellen worden ingediend die zich richten op talentontwikkeling bij kwetsbare kinderen of jongeren. Zo kunnen bijvoorbeeld instrumenten worden aangekocht of ingezameld voor kansarme kinderen die zo hun muziekopleiding toch met succes kunnen afmaken. Maar ook muzikale workshops of andere muzikale projecten kunnen worden ondersteund, gaande van workshops voor jongeren uit Bijzondere Jeugdzorg tot muzieklessen voor minderjarige vluchtelingen.

In totaal kregen via De Muziekbank al zo’n 50 projecten een financieel duwtje in de rug en evenveel instrumenten vonden al een nieuwe eigenaar.

Maak jij ook graag een klein of groot muzikaal talent gelukkig? Doe dan een gift voor De Muziekbank of schenk een instrument. Alvast bedankt!

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

De Muziekbank
De Muziekbank ondersteunt projecten die zich richten tot kwetsbare kinderen of jongeren die aan muziek willen doen.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.