Fotoboek Dwaallicht ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Fotoboek Dwaallicht ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen

Op vraag van het Streekfonds West-Vlaanderen heeft Leander Depypere een selectie van zijn werk gebundeld in een boek ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen.

Begin dit jaar verscheen het uniek en eigenzinnig fotoboek ‘Dwaallicht’ van de Kortrijkse fotograaf en storyteller Leander Depypere. Aan de hand van een bijzondere reeks foto’s met gevatte bijschriften, vertelt de auteur het verhaal van een landschap dat door onze drang naar welvaart en groei steeds meer onder druk komt te staan. De opbrengst van het boek gaat naar ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’, een initiatief van het Streekfonds West-Vlaanderen ter ondersteuning van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties.

De afgelopen jaren nam Leander tijdens zijn eindeloze slentertochten door eigen streek bijna dagelijks foto’s die hij vervolgens met een paar simpele klikken en vergezeld van een gevat bijschrift de wijde wereld instuurde. Niet zozeer om met zijn leven te koop te lopen of om mensen te vervelen met zijn bezigheden, maar eerder vanuit een onweerstaanbare drang om er op uit te trekken en de nabije omgeving te ontrafelen en te verbeelden.

De unieke combinatie van woord en beeld bleek aan te slaan en volgers op sociale media begonnen spontaan mee te zoeken naar alternatieve bijschriften en regelmatig kreeg Leander ook suggesties toegestuurd van nieuwe plekken of onderwerpen om in beeld te brengen. Voor sommigen bleek het bekijken van de posts zelfs een dagelijks ritueel te zijn geworden. “Als een soort online scheurkalender waarvan de blaadjes na een vluchtige blik steevast oplosten in het digitale universum”, aldus de fotograaf.

Op vraag van het Streekfonds West-Vlaanderen heeft Leander nu een selectie van zijn werk gebundeld in een boek ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen. Volgens de fotograaf een unieke kans om zijn beeldverhaal in een tastbare vorm naar buiten te brengen en een aantal beelden te onttrekken aan de digitale maalstroom. En bovendien een leuke manier om een steentje bij te dragen aan de vele bewonderenswaardige projecten ter ondersteuning van kansarme kinderen en jongeren in West-Vlaanderen.

Het boek ‘Dwaallicht’ kan per stuk of in pakketten besteld worden aan 39,90 euro per stuk door een mail te sturen naar daphne@streekfonds.be.

Project ten voordele van Een Hart voor West-Vlaanderen en met de steun en medewerking van Streekfonds West-Vlaanderen, Koning Boudewijnstichting en Boekenhuis Theoria.

https://youtu.be/RfnNpzJIR30

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.