Een Hart voor West-Vlaanderen steunt 44 projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Een Hart voor West-Vlaanderen steunt 44 projecten die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren

Een Hart voor West- Vlaanderen steunt in 2023 44 organisaties die zich inzetten voor kanszoekende kinderen en jongeren, goed voor een totaalbedrag van €139.315.

Een Hart voor West-Vlaanderen ontstond in 2006. Met een aparte projectoproep wilde het Streekfonds West-Vlaanderen een extra duw in de rug geven aan organisaties die kansen creëren voor kwetsbare kinderen en jongeren in onze provincie. Samen met Focus-WTV en de Krant van West- Vlaanderen werden initiatieven in de kijker gezet en ondersteund die jongeren en kinderen bereiken die anders minder kansen toebedeeld worden.

Intussen ondersteunde Een Hart voor West-Vlaanderen sinds haar ontstaan al zo’n 530 projecten, verspreid over de hele provincie. Doorheen de jaren werd voor al die projecten samen meer dan 2.500.000 euro aan financiële ondersteuning toegekend.

“We willen met het initiatief waardevolle organisaties en mensen waarderen die zich vaak in de luwte inzetten voor jongeren in onze provincie. We merken dat er heel wat creativiteit is in West-Vlaanderen en dat organisaties vaak op zoek gaan naar nieuwe methodieken en formules om actief met kanszoekende jongeren aan de slag te gaan. Vaak gaat het om vernieuwende concepten waar geen reguliere subsidiemiddelen voor beschikbaar zijn. Dat recht op experimenteren willen we met een Hart voor West-Vlaanderen bieden.”, aldus Jan Despiegelaere, coördinator van het Streekfonds West- Vlaanderen.

Dat meer dan 80 organisaties reageerden op de projectoproep, stemt Jos Claeys, voorzitter van het Streekfonds West-Vlaanderen, hoopvol.
“Het is voor mij het levende bewijs hoeveel sociaal kapitaal er wel is in onze provincie. Met het Streekfonds willen we ondernemers aanmoedigen om maatschappelijke verantwoordelijkheid op te nemen en waardevolle projecten te steunen, maar uiteindelijk kunnen we ook niet zonder die vele sociale organisaties die elke dag met de botten in het veld het beste van zichzelf geven voor die jongere. We zijn hen dan ook dankbaar voor hun dagelijkse zorg voor kinderen en jongeren.”

Dit jaar werden uiteindelijk 44 projecten weerhouden; 44 initiatieven die samen goed zijn voor een steun van €139.315.

Bekijk hieronder het fotoverslag van de persvoorstelling.

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Een Hart voor West-Vlaanderen
Met ‘Een Hart voor West-Vlaanderen’ steunt het Streekfonds West-Vlaanderen projecten van organisaties en verenigingen die zich inzetten voor maatschappelijk kwetsbare kinderen en jongeren in West-Vlaanderen.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.