Nûby steunt Moeder-Kindwerking gevangenis Brugge

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Nûby steunt Moeder-Kindwerking gevangenis Brugge

De moeder-kindwerking die CAW Noord-West-Vlaanderen mee organiseert in de gevangenis Brugge kon wel wat eigentijds en kwalitatief materiaal gebruiken. Dus sprong Nûby, een Belgisch merk van innoverende baby- en kinderproducten, in de bres.

Moeder-Kindwerking

Sinds enkele jaren staan medewerkers van CAW Noord-West-Vlaanderen (Justitieel Welzijnswerk) mee in voor een moeder-kindwerking in de gevangenis van Brugge.

“Een aantal vrouwelijke gevangenen komen zwanger de gevangenis binnen en worden er moeder. Voor hen zette justitie ooit het project Moeder-Kind op. Het zorgt ervoor dat kinderen tot drie jaar bij de moeder kunnen inwonen in de cel.”, zo schetst Mieke Seys van CAW.

“De middelen voor onze werking zijn schaars, maar we roeien met de riemen die we hebben. We zijn vaak aangewezen op giften van tweedehandsmateriaal of serviceclubs die bijvoorbeeld een klein speeltuintje hielpen inrichten. Maar voor basismateriaal als fopspenen of tuimelbekers is het vaak moeilijker om fondsen bij elkaar te krijgen.”

Nûby ondersteunt

Het Streekfonds West-Vlaanderen bracht de Moeder-Kindwerking onder de aandacht van Nûby uit Evergem. Dat Belgisch merk van hoogwaardige en innovatieve baby- en kinderproducten bestaat intussen meer dan 30 jaar en levert aan klanten in 48 landen, onder wie babyspeciaalzaken, apotheken, drogisterijen, supermarkten en uiteraard de online kanalen.

In België en Nederland gaat het om meer dan 2000 verdeeladressen.

“Vaak krijgen we retours van klanten waarvan de verpakking beschadigd is waardoor die producten niet meer in de handel kunnen verkocht worden. Of we nemen deel aan vakbeurzen, halen de producten uit de verpakking om te etaleren en kunnen ook daar dan nadien niets meer mee doen. Op buitenlandse beurzen schenken we die artikelen meestal weg aan organisaties die actief zijn rond kansarmoede, in eigen land loopt het vaak moeilijker”, zo schetst Ann Rebry, international key accountmanager Europe.

Nûby schonk nu dus een pak materiaal weg aan de Moeder-Kindwerking.
“Wat voor ons basismateriaal is (fopspenen, babytoiletjes, tuimelbekers...), blijkt dat voor de geëngageerde medewerkers van de Moeder-Kindwerking niet te zijn. Daarom zijn we blij dat we hen kunnen ondersteunen.”

Nuby wil het hierbij niet laten.

“Door de contacten met het Streekfonds West-Vlaanderen hopen we nog andere projecten te kunnen steunen. Het Streekfonds heeft het netwerk, wij het materiaal.

We zijn dan ook vast van plan nog andere organisaties te steunen in onze provincie die het goed kunnen gebruiken.”

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.