Eerste crowdfundingsacties succesvol gelanceerd

Oproep

Niet meer van toepassing

Nieuws

Eerste crowdfundingsacties succesvol gelanceerd

Onder begeleiding van het Streekfonds West-Vlaanderen krijgen organisaties de kans om hun sociaal of maatschappelijk project te laten cofinancieren via crowdfunding.

Onder begeleiding van het Streekfonds West-Vlaanderen krijgen organisaties de kans om hun sociaal of maatschappelijk project te laten cofinancieren via crowdfunding. Voorwaarde is dat de organisatie zich via het project inzetten voor de gemeenschap en dat het project bijdraagt aan het algemeen belang.

Waarom crowdfunding?

Via het crowdfundingplatform krijgen mensen, organisaties en lokale besturen de mogelijkheid om rechtstreeks hun project te laten steunen. Het is een manier om een breed netwerk aan te spreken om een gift te doen. Bovendien wordt bij giften vanaf 40 euro een fiscaal attest voorzien door de Koning Boudewijnstichting, een uniek voordeel in vergelijking met andere vormen van crowdfunding of cofinanciering.

Wie komt in aanmerking?

Het Streekfonds West-Vlaanderen selecteert de projecten op basis van de beoordelingscriteria volgens de oproep van ‘Een hart voor West-Vlaanderen’. Projecten ten voordele van kinderen en jongeren in maatschappelijk kwetsbare situaties hebben hierbij een streepje voor. Zowel de projecten die een financiële toekenning kregen via een Hart voor West-Vlaanderen als projecten die niet geselecteerd werden in 2022 krijgen de kans om in te gaan op het crowdfunsingsaanbod. Ook projecten die in 2021 werden geselecteerd kunnen gebruik maken van het crowdfundingplatform.

Crowdfunding, a piece of cake?

Het voeren van een succesvolle crowdfundingcampagne vereist een grondige voorbereiding. Maar dankzij de workshops onder professionele begeleiding van Koalectleren geïnteresseerde organisaties snel de kneepjes van het vak. Na het opmaken van een aantrekkelijke en wervende projectpagina is het belangrijk om ook de boodschap te verspreiden. De gemiddelde termijn voor de crowdfundingsprojecten van het Streekfonds West-Vlaanderen bedraagt 6-8 weken.

Gebeten om meer te weten?

Wil je zelf je steentje bijdragen aan één van de projecten die nog op zoek zijn naar financiering of wil je ook voor jouw maatschappelijk project extra fondsen werven via crowfunding? Bekijk hieronder het overzicht van de lopende crowdfundingsprojecten of neem voor extra informatie contact op met Daphne Viguurs: [email protected]  of  tel. 0492 267678.

Overzicht lopende crowdfundingsacties:

Ontdek het initiatief gelinkt aan dit nieuwsbericht:

Crowdfunding
Onder begeleiding van het Streekfonds West-Vlaanderen krijgen organisaties de kans om hun sociaal of maatschappelijk project te laten cofinancieren via crowdfunding.
"Ik zoek steun voor mijn project", "Ik wil een bijdrage leveren aan het Streekfonds, maar hoe doe ik dat?"
. . .

FAQ

Vragen over de werking van Streekfonds West-Vlaanderen? Lees onze FAQs!
Lees verder

Streekfonds - privacybeleid

Waarom verzamelen we bij het Streekfonds persoonsgegevens en hoe gaan we met die gegevens om?

Jouw privacy is belangrijk
Het beschermen van jouw persoonlijke gegevens en jouw privacy is belangrijk voor ons. De toepasselijke wet- en regelgeving, waaronder de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG of GDPR), is onze leidraad. Dit betekent dat wij:

  • jouw persoonsgegevens verwerken volgens het doel waarvoor je ze opgaf.
  • enkel die gegevens verzamelen die minimaal nodig zijn om projecten en fondsen op correcte manier te behandelen.
  • indien nodig, jouw toestemming vragen voor de verwerking van je persoonsgegevens.
  • geen persoonsgegevens doorgeven aan derden tenzij dit nodig is voor de uitvoering van de doeleinden.
  • jouw persoonsgegevens met de nodige zorg bewaren en beschermen zodat deze bij ons veilig zijn.
  • altijd bereid zijn om vragen met betrekking tot jouw persoonsgegevens te beantwoorden. Hiervoor kan je ons contacteren via [email protected] of op het nummer +32 473 70 15 18.